top of page

Ми пишаємося нашими переможцями!

2013-2014 навчальний рік

Человенко Катерина

Глушко

Олександр

Голубятнікова 
Кароліна

Свіргун
Артем

Нишпорська
Дар'я

Баранюк
Вероніка

Довгань
Ангеліна

Горовенко 
Яна

Долян
Богдан

Мельник Катерина

Миронов
Богдан

Нарусевич
Анна

Ярошенко 
Олена

Гаврилюк Анастасія

Мельничук
Роман

Моргун
Аліна

Олексюк
Марія

Ходацька Єлизавета

Умуршатян
Карина

Бойчук
Дмитро

Марчук
Лілія

Шевчук Олександр

Кліщунова Анастасія

Харкова
Вікторія

Сікорська 
Ірина

Волинець 
Анастасія

Колесник
Вікторія

Яцюра
Сергій

Вибиваний
Назар

Рудницький Дмитро

Грущенко Владислав

Шевчук 
Юлія

Липовецька 
Юлія

Чекіна
Катерина

Розвадівська Катерина

Саулко
Олена

   Важливим напрямком у роботі з обдарованими та здібними учнями є підготовка до участі в предметних олімпіадах, різноманітних конкурсах, турнірах, захисті науково-дослідницьких робіт. Педагогічний супровід при цьому полягає в організації систематичних групових та індивідуальних консультацій, у психологічній підтримці учнів. До участі в шкільних олімпіадах залучаються всі охочі, на конкурсній основі відбираються кращі для участі в ІІ міському етапі. Результативність роботи із здібними дітьми перевіряється саме на ІІ етапі олімпіадних змагань.

   Завдяки наполегливій праці учнівського та педагогічного колективу заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 Вінницької міської ради» у 2013 – 2014 навчальному році за результатами II етапу олімпіад з базових дисциплін посів 13 загальне місце серед шкіл міста. Школа пишається своїми учнями, адже цьогорічні результати значно кращі за минулорічні. У 2012 – 2013 навчальному році – 17 місце.

   Значним досягненням є виховання багатократних призерів олімпіад та змагань різних рівнів. Чотирикратними призерами стали Бойчук Дмитро та Умуршатян Карина; трикратними – Баранюк Вероніка, Гаврилюк Анастасія, Голубятнікова Кароліна, Сікорська Ірина, Ярошенко Олена; двократними – Довгань Ангеліна, Мельник Катерина, Свіргун Артем, Шевчук Олександр.

Достойний результат показали школярі з тих предметів, з яких олімпіада проводилася вперше, зокрема Человенко Катерина здобула перше місце у ІІІ етапі олімпіади із польської мови. Варто зазначити, шо 12 учнів брали участь у III обласному етапі олімпіади з астрономії, біології, хімії, економіки, трудового навчання і польської мови.

   Таких результатів ми досягли завдяки кропіткій роботі з обдарованими та здібними учнями не тільки на уроках, а й у позаурочний час: робота факультативів, гуртків, проведення предметних олімпіад, інтелектуальних марафонів, різноманітних конкурсів та вікторин, словесних ігор і розваг, рольових і ділових ігор, створення проектів і презентацій різноманітної тематики, виконання індивідуальних творчих, пошукових завдань тощо. У невимушеній обстановці вчителі розвивають здатність до творчого самовираження, особистісно-ціннісного ставлення до навчання; діти насолоджуються діяльністю, яка приносить їм радість пізнання. Як зазначав Ян Амос Каменський: «Не викликає сумніву, що правильно встановленими, цілими, міцними, безпечними сходами можна кого завгодно вивести на будь-яку висоту». Робота з обдарованими та здібними дітьми в школі базується на принципах демократичності, науковості, майстерності, системності, гуманізму. Гуманізм колектив розуміє як рішучий поворот до особистості учня, тому і створюємо для обдарованих дітей найоптимальніші умови їх розвитку і навчання.

   У школі діє 10 предметних гуртків, на заняттях яких учні мають можливість проявити і розвивати свої творчі здібності, отримати додаткову інформацію з того чи іншого предмету або певної теми, підготуватися та взяти участь у різних конкурсах. Так, впродовж поточного навчального року учні нашої школи були учасниками, призерами і переможцями Міжнародних і Всеукраїнських інтелектуальних конкурсів з базових дисциплін: «Соняшник», «Колосок», «Бобер», «Лелека», «Кенгуру», «Левеня», «Гринвіч», «Пазл», міжнародних проектів «eTwinningplus», «Відкритий світ», національних проектів «Вікна нашого міста», конкурсів «Зірниця», «Сокіл Джура», «Старти надій», інтернет-олімпіад та ін. Учителі школи беруть активну участь та стають призерами фахових конкурсів «Директор XXI століття», «Учитель-новатор», «Учитель року», «Ярмарок фахових сподівань».

    Результат роботи з обдарованою молоддю на рівні міста, області та національному – це якість освіти, яка сприяє формуванню позитивного іміджу школи. Щиро вітаємо учнівський та вчительський колектив із блискучою перемогою в олімпіадах та змаганнях різних рівнів, які проходили у 2013 – 2014 навчальному році. Команда школи № 27 гідно представила юне покоління нашої держави на міському, обласному та національному рівнях.

   Дорогі переможці! Попереду на Вас чекають нові сходинки в оволодінні знаннями та вирішенні завдань покращення життя рідного краю. Вірю: ваші плани, мрії та задуми будуть такими ж успішними та перспективними, як і Ваша неперевершена перемога в інтелектуальних, спортивних, лідерських та художніх випробуваннях.

Бажаємо Вам наснаги, оптимізму й нових творчих звершень!

bottom of page